Vad ska man tänka på innan man ska börja gymma?

Vi här på KFSH förespråkar alltid en aktiv livsstil där man ser till att hålla igång i vardagen. Men vi förstår också att det kan kännas jobbigt att komma igång med tränandet, speciellt om man planerar att börja gymma.

Det är inte alls ovanligt att allt inom den världen kan kännas ganska främmande och läskigt till en början. Man vill såklart inte träna fel och skämma ut sig själv. Eller så är man kanske inte så bekväm i hur man ser ut och tror att alla kommer stirra på en.

Eftersom att vi vet att detta är ett vanligt förekommande problem bland många så tänkte vi att det kunde vara en bra idé att sammanställa en lista med de saker som vi anser är extra viktiga att tänka på innan man ska börja gymma.

Nu kör vi igång!

Lär dig lyfta rätt

Även om det kan kännas löjligt att köra övingar med längre vikt än vad du klarar av så är detta något som vi verkligen rekommenderar att du gör till en början. Detta så att du lär dig att lyfta rätt. Det kan såklart vara tufft att lyfta tungt, men gör man inte lyften på rätt sätt kan det faktiskt skada mer än vad det gör nytta.

Ett annat bra tips för att lära sig att lyfta rätt är att man helt enkelt tar hjälp av en personlig tränare i början. Visst kommer detta kosta dig en liten extra slant, men det kan det mycket väl vara värt om du frågar oss.

Kosten är A och O

Såklart är själva träningen som du lägger ner väldigt viktig för att du ska kunna se några resultat. Men det många glömmer bort är att maten som man stoppar i sig är minst lika viktig som det man gör på gymmet, löpbanan, eller vart man nu än tränar.

Utan rätt kosthållning kommer du ha svårt att se resultat, speciellt om du bara stoppar i dig massor av skräpmat. Ett tips från oss är att du börjar med någon form av diet, t.ex. keto-dieten.

Gymma med en kompis

Vi kan starkt rekommendera att du försöker skaffa en gymkompis som du kan träna med. Detta kommer dels göra det lättare att ta sig till gymmet även när motivationen är nere, men framförallt kommer träningen bli roligare.

Tillsammans kan ni peppa varandra att kämpa på och inte ge upp lika lätt. Dessutom har ni varandra när ni vill fira era fina träningsresultat som ni har uppnått.