Snart är sommarens fotbolls-EM här!

Det finns nog ingen fotbollsälskare där ute som inte är taggad inför sommaren. Om du mot förmodan inte känner till vad det är vi pratar om så är det nämligen så att det är fotbolls-EM i sommar.

Detta mästerskap skulle egentligen ha spelats förra året, men på grund av coronapandemin valde man att flytta fram mästerskapet i hopp om att man då skulle få släppa in publik på matcherna. Men trots att man skjutit fram det är det faktiskt fortfarande oklart om publik kommer tillåtas eller inte.

Vi ser väldigt optimistiskt på Sveriges chanser i sommar. Förhoppningsvis kommer de kunna ta sig igenom gruppen utan några större besvär. Frågan är bara hur långt de kommer kunna komma därefter. Men att landslaget ska gå och plocka hem hela turneringen är väl inte så sannolikt och därför är det inget man bör förvänta sig.

Laget är riktigt bra

Den kanske största anledningen till varför vi ändå är optimistiska gällande Sveriges chanser är för att vi helt enkelt tycker att spelarmaterialet som förbundskaptenen Janne har att välja bland är riktigt bra.

Klasspelare finns att välja mellan på nästan alla positioner och enligt oss är det inte helt enkelt att peka ut en startelva  då konkurrensen är så himla stor. Vi tycker dock att Zlatan, Isak, Lindelöf, Ekdahl och Olsen alla bör få en garanterat plats i startelvan.

Vilket landslag är favoriter?

Men trots att vi har stora förhoppningar för det svenska landslaget i detta mästerskap är som sagt Sverige inte favoriter för att plocka hem hela turneringen. Nej, det finns faktiskt ett par andra landslag som sannolikt kommer ha större chanser att göra detta.

Frankrike, Belgien, England och Portugal är fyra exempel på landslag som vi tror kommer vara med in i det sista att slåss om förstaplatsen i turneringen. Som en vis man en gång sa ”bollen är rund och allting kan hända”, så finns det såklart inga garantier att något av dessa fyra lagen kommer plocka hem guldet. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.