Såhär gör du onyttig mat lite nyttigare

Vi på KFSH står positivt inställda till en aktiv livsstil där man både ser till att rör på sig och stoppar i sig bra livsmedel. När det kommer till träningen tycker vi det viktigaste är att man får den gjord, så se därför till att hitta en träningsform som du gillar.

När det kommer till vilken mat man stoppar i sig finns det en mängd olika filosofier och dieter som man kan välja att följa. Men oavsett vilken diet du än väljer att köra på så kommer du nästan alltid avrådas från att äta onyttig mat.

Det tråkiga med detta är ju att det är just denna mat som är absolut godast. Just på grund av denna anledning tänkte vi idag ge ett par olika tips på hur du kan göra onyttiga maträtter lite nyttigare.

Hamburgare

Hamburgare är för många förknippade som en onyttig snabbmat. Faktum är att detta verkligen inte behöver stämma. Du kan själv välja hur nyttig eller onyttig du vill att din burgare ska vara genom vilka saker du ska ha på den.

Våra heta tips när det kommer till nyttiga burgare är dels att du använder dig av ett fiberrikt bröd, men framförallt snålar på mängden sås och hellre lägger på mer grönsaker.

Pommes

Pommes är i regel väldigt onyttigt, men det ska dock inte stickas under stolen med att man kan göra dem väldigt mycket mer nyttiga. Försök att hålla dig ifrån att fritera, även om vi såklart vet att det blir väldigt gott när man gör det.

Idag finns som tur är air fryers som i princip ger samma smak som om du skulle friterat, trots att du endast använder en bråkdel av den mängd olja du behöver för en vanlig fritös.