Hur slutar man röka?

Rökning väldigt skadligt för kroppen som vi alla känner till. Faktum är att det inte finns någon som helst positiv aspekt med att röka. Därför rekommenderar vi också alla som röker att sluta med detta så fort som möjligt.

Problemet med att sluta röka är bara att det är väldigt, väldigt svårt. När man är beroende av något går det för dem flesta inte att bara sluta från ena dagen till den andra. Detta gäller faktiskt allt som man kan tänkas vara beroende av och inte enbart att röka cigaretter.

Men som tur är finns det idag en hel del olika hjälpmedel och tips för de som vill sluta att röka, och det är just detta vi kommer att gå igenom i den här artikeln.

Var börjar man?

Ja, var ska man egentligen börja någonstans när det kommer till att sluta röka?

Enligt oss är det första du bör göra att sätta upp ett datum då du ska vara helt rökfri. Det är en väldigt liten sannolikhet att du kommer kunna sluta röka samma dag som du bestämt dig för att du vill sluta, så det är lika bra att du är realistiskt och låter det ta åtminstone några veckor.

Därefter är det viktigt att du ser till att komma på vad du ska göra när du blir röksugen. Några förslag på saker som du skulle kunna göra när du känner sug är följande:

  • Äta något
  • Ta ett tuggummi (förslagsvis nikotintuggummi)
  • Dricka något
  • Borsta tänderna

Det finns en hel del hjälpmedel

Idag finns det flera olika hjälpmedel som man kan använda sig av för att sluta röka.

De mest använda varianterna är tuggummin eller plåster med nikotin. Dessa går att köpa i nästan vilken matvaruaffär som helst, men för att få köpa dessa produkter måste du minst vara 18 år gammal.