Hur blir man bra på att kallprata?

Kallprat är något som väldigt många människor fruktar. Sanningen är den att det inte finns mycket som gör lika ont som ett obekvämt samtal. Detta gäller främst för introverta personer, men faktiskt även för extroverta personer.

Eftersom vi vet att detta är ett så stort problem bland många tänkte vi att det kunde vara en bra idé att skriva en artikel om just detta. Det du kommer kunna läsa om här nedanför är nämligen vad du kan göra för att bli bättre på att kallprata.

Lär dig samtalsämnen

Att ha ett förråd med samtalsämnen i huvudet som man kan plocka fram när man inte har något vettigare att prata om är alltid klokt om du vill bli bättre på att bemästra konsten att kallprata.

Det finns såklart hur många olika samtalsämnen som helst, men om du vill ha tips på några bra sådana tycker vi att du bör ta en titt på artikeln om konversationsstartare på sajten Roligare Liv.

Stressa inte upp dig

Det är inte mening att man ska kallprata hur länge som helst för vanligtvis brukar dessa konversationer bara vara ca 5-10 minuter långa. Försök därför att slappna av och verkligen lyssna och ta till dig av det som personen säger till dig.

Ser du till att lugna ner dig finns det en stor chans att du eventuellt märker att den du kallpratar med kanske har något liknande intresse som dig, vilket det i sin tur kan leda till att det bli lättare att prata med denna person.

Undvik samma gamla vanliga frågor

För att göra så att kallpratet inte ska kännas så styltigt rekommenderar vi att du undviker att endast ställa samma gamla klassiska frågor som man alltid gör.

Vi menar inte att det är förbjudet att fråga dessa frågor, men det kan vara uppfriskande att komma med någon annorlunda fråga ibland. Så istället för att fråga hur någon mår kan man t.ex. istället fråga vad som hänt i deras liv sedan ni sågs senast.