Dra ner på dina fasta kostnader och njut mer av livet

Många svenskar har idag alldeles för många onödiga utgifter som kan minskas eller faktiskt helt och hållet tas bort. Faktum är att det årligen är enorma summor pengar som försvinner i onödan för att man inte tar sig tiden att gå igenom vilka fasta kostnader man faktiskt har.

Om du känner igen dig i detta så har du kommit till helt rätt artikel. Vi kommer nämligen att gå igenom hur du kan gå tillväga för att dra ner på dina fasta kostnader och på så sätt även njuta mer av livet. Målet med artikeln är kort sagt att hjälpa dig få en bättra balans mellan spenderande, sparande, och nöje – vilket i sin tur kan leda till ett lyckligare liv i längden.

Vi uppmanar dig att läsa noga och verkligen ta till dig då vi tror att detta kan vara till stor hjälp. Om du har några andra frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Hur många streamingtjänster prenumererar du på?

Vi älskar alla att titta på filmer och serier online. Men om man gör detta via någon eller några av de stora populära streamingtjänsterna så blir det allt annat än gratis om man har flera aktiva prenumerationer. 

Vår uppmaning är därför att fundera igenom vilka streamingtjänster du använder mest och om du kan tänka dig att avsluta den eller de som du tittar på minst. Du behöver såklart inte säga upp alla bara för att kapa dina kostnader, utan det vi vill framföra är snarare att du försöker se situationen på ett nytt sätt och ta bort det som inte riktigt är lika nödvändigt att ha kvar.

Betalar du för mycket för ditt mobilabonnemang?

Ditt mobilabonnemang kan kosta dig mer än nödvändigt. Betalar du till exempel för onödigt mycket surf? Det finns många mobilabonnemang där ute där du kan få gratis telefoner på köpet eller betala ett reducerat pris när du tecknar abonnemanget – så se till att utnyttja dem!

För att kolla upp om du möjligtvis betalar onödigt mycket pengar på ditt mobilabonnemang rekommenderar vi att du kollar över hur mycket surf du använder varje månad. Om det är mer än vad du behöver kan du spara pengar genom att byta abonnemang till ett med mindre surf.

Hur mycket betalar du för din el?

Elektricitet är vi alla beroende av, och tyvärr betalar vi ofta alldeles för mycket för det. Detta är faktiskt ganska enkelt fixat om man är villig att lägga ner lite tid och energi på det.

Om du känner att du vill se över ditt elavtal i hopp om att pressa ner den här kostnaden endel så är det en klok idé att se sig om efter något annat alternativ. Du kan då se till att teckna elavtal hos elbolag med nykundsrabatt för att på så sätt få ett ännu lägre pris än vanligt.

Har du gymkort?

Du har kanske någon gång tänkt komma igång med träningen på allvar och därför gått till ditt lokala gym och köpt ett gymkort som regelbundet förnyas. Till en början är man motiverad och tränar på bra, men med tiden försvinner den där lusten att regelbundet ta sig till gymmet.

Problemet är då att många glömmer bort eller inte orkar se till att avsluta det där gymkortet. Det ligger då kvar aktivt och drar pengar från kontot med jämna mellanrum. Se då istället till att avsluta medlemskapet på gymmet och lägg pengarna på något annat.

Om du ogillar gymmet och att det är därför du inte vill gå dit så finns det såklart annan typ av träning du kan utföra istället. Några av vanligaste träningsformerna som inte involverar ett gym är vanlig löpträning eller att träna hemma med sin egna kroppsvikt (t.ex. köra armhävningar).