De bästa tandblekningsprodukterna för tydliga resultat

Många av oss har nog någon gång känt att det hade varit trevligt om tänderna var en aning vitare. Även om vi kan känna detta olika ofta och till olika grad så vet vi med säkerhet att det finns en stor marknad för tandblekningsprodukter eftersom vi människor har ett naturligt behov av att passa in i grupp – och ett par vita tänder kan absolut påverka detta, om inte minst självkänslan.

Men hur börjar man egentligen och vad ska man tänka på inom det här området? Faktum är att det finns många frågor och funderingar, och vi känner att det är på sin plats att vi skriver om just detta ämne här på sajten.

Vi ska därför gå igenom vad tandblekning innebär, de bästa tandblekningsprodukterna, och annat som du bör tänka på. Värt att nämna är att produkterna vi tar upp går att använda hemma med liten eller ingen tidigare erfarenhet. Varje produkt kommer att beskrivas i detalj, och vi kommer att förklara hur du ska använda dem för att få ett optimalt resultat.

Denna artikel är kort sagt inte för dig som är på jakt efter professionell tandblekningsbehandling hos någon som arbetar med detta dagligen. Anledningen är att vi vill fokusera på en enkel och prisvärd lösning som man kan pyssla med på egen hand när man har tid, möjlighet och ork.

Nu sätter vi igång!

Vad är tandblekning?

Tandblekning är ett kosmetiskt tandvårdsförfarande som tar bort missfärgningar i tänderna och återställer den naturliga vita färgen. Det finns många orsaker till missfärgning av tänderna, t.ex. att man dricker kaffe, te, rödvin eller röker. Ålder kan också leda till att tänderna förlorar sin naturliga glans.

 Det finns idag två huvudtyper av tandblekning:

  • Tandblekning på egen hand – du utför tandblekningen på egen hand i ditt hem
  • Professionell tandblekning – behandlingen utförs av en tandläkare på deras klinik

Tandblekningspennor

En av de mest populära typerna av tandblekningsprodukter i hemmet är tandblekningspennor. Dessa pennor är till för dem som har blekt tidigare och som snabbt och enkelt vill ta bort nya missfärgningar, bleka enstaka tänder eller komma in på svåra ställen.

En tandblekningspenna är väldigt smidig att använda sig av eftersom den är liten och lätt att bära med sig. Blekningsgelen i pennan är också oftast peroxidfri och pH-neutral, vilket innebär att den inte skadar dina tänder på något sätt. Detta kan dock variera beroende på var ifrån du köper din blekningspenna – så se till att läsa på innan du beställer din egna penna.

Whitening strips

En annan av de mest populära produkterna för att bleka tänderna är blekningsremsor eftersom de är mycket smidiga och effektiva. De går att använda direkt ur förpackningen utan någon större förberedelse och kan utföras när som helst och på vilken plats som helst.

Det enda du behöver göra är att borsta dina tänder, vänta i 45 minuter och sedan sätta in remsorna i munnen och låta dem göra sitt jobb. Du bör låta remsorna sitta kvar i omkring 30 minuter. Och du, kom ihåg att du varken får äta eller dricka något under denna tid.

Tandblekningslampa

Om du letar efter en produkt som kan användas tillsammans med blekningsremsor kan du överväga att investera i en tandblekningslampa. Detta är en liten och prisvärd apparat som använder UV-ljus för att hjälpa till med blekningsprocessen.

Det går att argumentera för att denna typ av produkt som gått mest viralt på nätet när det kommer till att bleka sina tänder hemma. Lampan är enkel att använda och stoppas lätt in i munnen. Lamporna används oftast också tillsammans med en speciell tandblekningsgel.

Ett par avslutande ord

Så vilken tandblekningsprodukt är bäst för dig? Det beror lite på vad du värdesätter och vilken budget du har att röra dig med. Svaret kan därmed variera mellan olika personer.

Precis som vi har gått igenom kan en tandblekningspenna passa bra om du blekt tänderna tidigare, medan whitening strips och en tandblekningslampa kan funka bra om du är ny. Du kan även kombinera dem alla och på så sätt öka sannolikheten för bra effekt.

Oavsett vilken eller vilka du väljer så önskar vi dig lycka till!